Akdeniz Üniversitesi

Hakkımızda

Her mesai günü ortalama 80-100 kadar hastamıza poliklinik hizmeti verilmektedir. Normal poliklinik hizmeti dışında haftanın belirli günlerinde, konusunda deneyimli bir öğretim üyemizin nezaretinde, aşağıdaki alt dallarla ilgili spesifik poliklinik hizmetleri sunulmaktadır:

• Üroonkoloji ( Ürolojik kanserler)
  • Çocuk Ürolojisi
  • Androloji (erkek cinsel fonksiyon bozuklukları)
  • Taş hastalığı
  • Nöroüroloji ve Kadın Ürolojisi

Endoskopi Ünitesi:

Bu ünitede hastamızın ayaktan tanı ve tedavi amaçlı şu hizmetler sunulmaktadır:

• Videoürodinamik tetkikler
  • Üroflovmetri, rezidüel idrar ölçümü
  • Androloji Laboratuarı (Sperm tetkikleri)
  • Transrektal ultrasonografi eşliğinde prostat biyopsisi
  • ESWL (vücut dışında taş kırma) tedavisi

Yataklı Servis ve Ameliyathane Hizmetleri:

Hastanemizin 7.katında 20 yataklı servisimiz mevcuttur. Anabilim Dalımız da her türlü açık ve kapalı ameliyatların (endoskopik ve laparoskopik) yapıldığı, C-kollu röntgen ve video kamera sistemli üroloji ameliyathaneleri mevcut olup bu işlemler için 7 ameliyathane kullanılmaktadır. Ayrıca hafta da bir gün ayaktan tedavi amacıyla Günübirlik Cerrahi Ünitesinde uygun görülen cerrahi girişimler yapılmaktadır. Anabilim Dalımız 2004 yılında Avrupa Üroloji Heyetine (European Board of Urology) kabul edilmiş ve o tarihten itibaren üyeliğini sürdürmektedir.

Sayfa Özeti: Hakkımızda

Sayfa Açıklaması: Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Hakkında